PTFE – det rene valg der tåler høje temperaturer

PTFE står for polytetrafluoroethylen, en type syntetisk polymer, der kaldes en fluorpolymer. Også kaldet teflon. De mest efterspurgte egenskaber i isoleringssammenhæng, er produktets lave dielektriske konstant, at det er helt hydrofobt og at det tåler helt op til 327 ºC.
Desse egenskaber gør PTFE meget populært i mange isoleringsløsninger. Vi leverer PTFE i Stænger, typisk til afstandsholdere, i plader – typiskt til forskellige typer pakninger og som PTFE-beklædt klæde til isoleringspuder, hvor der eftersørges hydrofobe og temperaturstabile alternativer. PTFE har også en af de laveste friktionskoefficienter, hvilket betyder, at det er glat og let at rengøre. Derudover har PTFE høj slidstyrke, og den har stor trækstyrke.

Lidt historie:
PTFE blev ikke opfundet ved målrettet forskning, snarere opdaget ved et uheld af en DuPont Corporation-videnskabsmand ved navn Dr. Roy Plunkett i 1938. På det tidspunkt var DuPont verdensledende inden for udvikling af syntetiske tekstiler, sammen med en række andre syntetiske materialer, og Plunkett lavede polytetrafluoroethylen i proces med at forsøge, at udvikle en ny form for chlorfluorcarbon-kølemiddel. Du kan læse meget mere nødreri her: Sewport.com

E-Glas klæde beklædt med PTFE

E-Glas klæde benyttes til syning af isoleringspuder og forskellige andre afdækningsopgaver. Når klædet er forseglet med PTFE bliver det anvendeligt på installationer med damp og andre varme medier. 
Rengøring bliver også lettere da PTFE ikke suger vand, er glat og tåler en lang række kemikalier og regøringsmidler.
Vi leverer typisk i hvid, da klædet så passer godt sammen med vores T-FIT og TechLite løsninger.

PTFE i stænger og plader

PTFE stænger bruges bruges til afstandsholdere til bl.a. personalebeskyttelses løsninger og til Afstandsløsninger i forbindelse med forhindring af korrosion under isolering (CUI). 

PTFE plader bruges til forskellige pakningsløsninger og bæringer, hvor man ønsker at minimere varmeoverførslen mellem to emner.

 

Personalebeskyttelse

Dette er et eksempel på PTFE stænger brugt som afstandsholdere til en personalebeskyttelsesløsning. Dette rør ønskes ikke isoleret, men da det er varmt, monteres en kappe af perforeret plade, så berøring ikke er mulig. Kapper er vaskbar og kan let af- og genmonteres. Skanacid leverer ikke den færdige løsning, men kan henvise til nærmeste Isoleringsfirma.

Du er mere end velkommen at kontakte os.

Brug kontaktformularen eller ring på:

+45 39 40 13 14

Vælg din kontaktperson her.

Kontaktpersoner

ISOLERINGSTEKNIK:  Salgs og leveringsbetingelser

INDUSTRITEKNIK:       Salgs og leveringsbetingelser

Kontaktformular

4 + 14 =